
Kapr ve zlatých šupinách
Ingredience
Pro přípravu budete potřebovat:
Kapr | 600 g |
Vejce | 2 ks |
Škrobová moučka | 30 g |
Mléko | 100 ml |
Hladká mouka | 50 g |
Sůl | |
Drcený kmín | |
Kukuřičné lupínky | 250 g |
Rostlinný olej | |
Citron |
Příprava
Kapra osolíme a přidáme trochu kmínu. Pak z vejce, hladké mouky, škrobu a 100 ml mléka ušlehejte řídké těsto. Následně ho osolte a nechte chvíli odstát. Kapra namáčíme v řídkém těstíčku, těsto by mělo lehce stékat. Následně plátky kapra v těstíčku vložíme do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkneme k rybě.
Kousky obaleného kapra smažíme na mírně rozpáleném oleji, protože při vyšší teplotě by lupínky shořely. Proto také v pánvi v podstatě pouze osmahneme kukuřičné lupínky a dále pokračujeme v pečení na plechu. Kousky kapra dopečte asi 10 minut při 90 stupních.
Vhodnou přílohou je např. oblíbený bramborový salát.
Dobrou chuť!
Pro ty z vás, kteří ještě nechystali kapra na vaření, níže je názorný postup, jak na to:
zdroj: www.recepty.cz
Podobné příspěvky

Jak na ryby na jaře
Jasně, jaro už začalo podle kalendáře dvacátého března, pro rybáře ale to správné jaro propuká až s „jarním“

Rybářské trofeje
Každý se občas věnuje vzpomínání na své trofejní nebo jinak památné úlovky, leckdo si ponechá i nějakou tu trofej