Kapr ve zlatých šupinách

Ingredience

Pro přípravu budete potřebovat:

Kapr 600 g
Vejce 2 ks
Škrobová moučka 30 g
Mléko 100 ml
Hladká mouka 50 g
Sůl
Drcený kmín
Kukuřičné lupínky 250 g
Rostlinný olej
Citron

Příprava

37919f7a3cd5f6e93fdba4ccfd627586Kapra osolíme a přidáme trochu kmínu. Pak z vejce, hladké mouky, škrobu a 100 ml mléka ušlehejte řídké těsto. Následně ho osolte a nechte chvíli odstát. Kapra namáčíme v řídkém těstíčku, těsto by mělo lehce stékat. Následně plátky kapra v těstíčku vložíme do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkneme k rybě.

Kousky obaleného kapra smažíme na mírně rozpáleném oleji, protože při vyšší teplotě by lupínky shořely.  Proto také v pánvi v podstatě pouze osmahneme kukuřičné lupínky a dále pokračujeme v pečení na plechu. Kousky kapra dopečte asi 10 minut při 90 stupních.

Vhodnou přílohou je např. oblíbený bramborový salát.

Dobrou chuť!

Pro ty z vás, kteří ještě nechystali kapra na vaření, níže je názorný postup, jak na to:

zdroj: www.recepty.cz

Líbí?
Štítky:

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *